UA / RU
Підтримати ZN.ua

По суті Маріуполь врятував увесь південь України — Павлюк

За його словами, оборона міста допомогла утримувати значні сили від перекидання на інші напрямки.

Перший заступник міністра оборони України Олександр Павлюк заявив, що оборона Маріуполя у перші місяці війни не дозволила росіянам захопити значну частину великих міст на півдні України. Про це він розповів в ефірі телемарафону.

«По суті Маріуполь врятував увесь південь України. Якщо б не Маріуполь, якщо б вони не вимушені були перекинути для того, щоб не дати нам провести контрнаступальну операцію, не було б ані Миколаєва, ані Одеси, вони б вийшли на Придністров’я, з’єдналися з тим угрупуванням і Україна була б відрізана від Чорного моря повністю», – зазначив представник Міноборони.

Павлюк додав, що Східне угрупування Сил оборони стягнуло на себе всі боєздатні сили ворога, «перемололо» його потенціал і досі тримає його на сході.

Читайте також: Чого очікувати від контрнаступу України проти Росії — CNN

Раніше заступник міністра оборони генерал-лейтенант Олександр Павлюк заявляв, що після підриву Каховської ГЕС російські військові перекинули частину своїх підрозділів з Херсонської області у Запорізьку, тим самим підтвердивши, що саме бажання зірвати контрнаступ Сил оборони призвело до того, що росіяни все ж наважилися на теракт на водосховищі.