UA / RU
Підтримати ZN.ua

Після розпаду СРСР Росія не побудувала жодного аеродрому. А велика кількість старих розташована у європейській частині країни — Тимочко

Важкі кліматичні умови вглибині РФ ускладнювали б експлуатацію летовищ, наголошує військовий. 

Голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко розповів, що з часів розпаду СРСР у Росії не будували нових аеродромів, а більшість старих знаходяться у європейській частині країни, їх передислокація вглиб неможлива. Під час ефіру на Ранок.LIVE він наголосив, що це пов'язано з тими викликами, які були перед Союзом в момент будівництва, тобто з уявною загрозою війни з НАТО.

"Крім цього географічне, кліматичне розташування давало можливість будувати більшість аеродромів в тропічній, субтропічній чи помірній зоні клімату", — пояснив він.

За словами Тимочка, важкі кліматичні умови вглибині РФ ускладнювали б експлуатацію цих аеродромів через низькі температури та ризик замерзання техніки, важкість її експлуатації й обслуговування.

"Це між іншим відповідь на те, що РФ мало не в Сибір перевела всю авіацію", — зауважив він. 

Читайте також: 12% українців все ще сумують через розвал СРСР – опитування

Нагадаємо, у Financial Times повідомили, що британські ракети Storm Shadow можуть долітати до російських аеродромів за лічені хвилини. У ЗМІ наголосили, що одна з їх переваг полягає у здатності завдавати превентивних ударів.