UA / RU
Підтримати ZN.ua

Підтримка Трампа може виявитися для Києва куди істотнішою, ніж та, яку надає Байден — експерт

Коваленко впевнений, що у контексті війни в Україні республіканець прагнутиме бути не "голубом миру", а переможцем. 

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко наголосив, що 45-й президент США Дональд Трамп є марнославною та самозакоханою людиною. Слід пам'ятати, що у випадку перемоги на президентських виборах цього року перед ним відкриється небувала історична перспектива — бути причетних до перемоги у війні, яка на рівні із Другою світовою, а також перемогти у контексті протистояння США-Росія. 

"Два найбільших побоювання полягають у тому, що прихід до влади Трампа не тільки заблокує американську допомогу Україні, а й стане апофеозом примусу до миру, причому навіть на умовах Росії. Але виникає питання: як на фактичному програші у війні, в якій противник практично виснажений, можна увійти в історію переможцем?" — риторично запитав Коваленко у повідомленні на своєму Тг-каналі. 

Він нагадав, що Трамп переконаний, що за його правління війна не почалася б ніколи. Він хоче величі, а "величі в поразці бути не може". Тож Коваленко впевнений, що у контексті війни в Україні республіканець прагнутиме бути не "голубом миру", а переможцем. 

"Перемога Трампа змусить Україну змінювати і свою зовнішню політику з урахуванням особливостей амбітного республіканця, який часом виходить далеко за межі традиційної дипломатії та статутної поведінки, — наголошує спікер. — Якщо це вдасться Києву в найближчій перспективі, то підтримка Трампа може виявитися куди істотнішою, ніж та, яку надавали США за президентства Байдена". 

Читайте також: Зеленський і Трамп провели телефонну розмову

Нагадаємо, агенція Reuters повідомила, що план Дональда Трампа щодо завершення війни в Україні полягає у тому, аби змусити сторони сісти за стіл перемовин. Якщо Київ відмовиться робити це — залишиться без допомоги, а якщо Москва — її або попередять, що військова підтримка ЗСУ зі сторони Штатів навпаки збільшиться, або пообіцяють їй відкласти на тривалий час вступ України в НАТО. Також у команді республіканця вважають, що для тривалого миру Києву потрібні гарантії безпеки, обіцяти які можна, озброївши Україну до зубів.