UA / RU
Підтримати ZN.ua

Підозру отримав псевдоректор, який організував проведення референдуму в Луганській області

За його ініціативою також був створений "громадський штаб референдуму про приєднання "ЛНР" до складу РФ".

Івано-Франківська обласна прокуратура повідомила про підозру так званому ректору вищу у Луганській області. Він допомагав окупантам провести незаконний референдум, повідомляють правоохоронці.

Як виявило слідство, ректор так званого Луганського університету імені Володимира Даля у псевдореспубліці "ЛНР" з власної волі почав працювати на окупантів та всіляко сприяє окупаційній адміністрації.

Влітку 2022 року він провів у приміщенні університету засідання так званого другого складу громадської палати "луганської народної республіки". На цьому засіданні ухвалили рішення про створення "громадського штабу референдуму про приєднання "ЛНР" до складу РФ".

Читайте також: The Guardian: В Ізюмі людей катували бойовики з «ДНР» і «ЛНР», стали відомі назви підрозділів

Псевдоректор увійшов до складу штабу. Він брав активну участь у підготовці "приєднання до РФ". Як ректор, він виділяв приміщення університету для голосування та розміщення так званої виборчої комісії.

У день незаконного референдуму псевдовектор показово голосував на "камеру" як герой пропагандистського відео, в якому це незаконне голосування є довгоочікуваною подією для Луганська.

Йому інкримінують ч. 1 ст. 111-2 КК України. Відповідальність передбачена за пособництво державі-агресору.

Нагадуємо, нещодавно правоохоронці заочно повідомили про підозру очільнику територіального підрозділу "військкомату ЛНР", який забезпечує примусовий призов жителів тимчасово окупованої території.