UA / RU
Підтримати ZN.ua

Підйомна допомога для військових: хто та скільки може отримати

Це стосується окремих категорій військовослужбовців.

Українські військові стали на захист України з перших днів війни, яку розпочала Росія. Вони мають право на низку виплат від держави. Деякі з них можуть отримати підйомну допомогу. Про це розповіли на інформаційному ресурсі  «Соціальне забезпечення та підтримка військовослужбовців та членів їх сімей».

Читайте також: Перевірка військово-облікових документів: хто та де може це робити

Хто може отримати підйомну допомогу

Підйомна допомога –  це допомога, яка виплачується військовослужбовцям, які проходять військову службу за контрактом, та тим, які проходять кадрову військову службу, військову службу за призовом осіб офіцерського склад, у разі переїзду на нове місце військової служби в інший населений пункт у зв’язку з призначенням на військову посаду, зарахуванням на навчання до вищих військових навчальних закладів, вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, та військових коледжів або навчальних центрів (навчальних підрозділів), термін навчання в яких становить шість місяців і більше, без збереження посади за попереднім місцем служби або у зв’язку з передислокацією військової частини, установи, організації.

Який розмір підйомної допомоги

У разі переїзду військовослужбовців, які проходять військову службу за контрактом, та тих, які проходять кадрову військову службу, військову службу за призовом осіб офіцерського складу Збройних Сил України та Державної спеціальної служби транспорту, їм виплачується:

Мобілізованим військовослужбовцям виплата підйомної допомоги не передбачена. Тільки у разі укладання контракту на проходження військової служби та переміщенні на нове місце служби, військовослужбовець набуває право на цю виплату.

Виплата здійснюється за новим місцем військової служби (місцем навчання) відповідно до наказу командира (начальника) військової частини (військового навчального закладу) із зазначенням нарахованої суми виплат.

Як отримати підйомну допомогу

Нагадаємо, які додаткові види виплат передбачені для військових.