UA / RU
Підтримати ZN.ua

Перші тисячі виготовлених за кордоном 122-мм артилерійських снарядів прибули в Україну

Снаряди призначені для гаубиць і САУ.

В Україну доставили перші тисячі 122-мм осколково-фугасних артилерійських пострілів з повним зарядом, які виробляються у партнерстві з одним із боєприпасних холдингів Східної Європи.

Про це повідомили у пресслужбі підприємства «Українська Бронетехніка».

Артилерійські постріли 122 мм призначені для причіпної гаубиці Д-30 та самохідної артилерійської установки 2С1 «Гвоздика».

Читайте також: Укроборонпром заявив про серійний випуск 82-мм осколкових снарядів

«Осколково-фугасні снаряди 122-мм ефективні у враженні ворожих позицій, ліній оборони та бронетехніки. Забезпеченість наших артилеристів такими пострілами - запорука успішності контрнаступу», - додали в компанії.

Підприємство має намір об’єднати виробників компонентів із декількох країн Європи, щоб продовжити доставляти для потреб Збройних сил України тисячі таких пострілів.

Зазначимо, артилерійський постріл - це комплект елементів артилерійських боєприпасів для одного пострілу. До нього входять: снаряд з детонатором, пороховий заряд у гільзі або картузі, засіб займання заряду і допоміжні елементи.

Читайте також: Україна хоче збільшити виробництво бронетехніки і стати великим експортером зброї — Камишін

Також підприємство «Українська Бронетехніка» налагодило виробництво мінометних пострілів калібру 120-мм спільно з двома країнами-членами НАТО. Наразі 120-мм міномет є одним із найбільш розповсюджених видів артилерійської зброї української армії. Міни цього калібру ефективно нищать ворожу живу силу, техніку, укриття та вогневі позиції.