UA / RU
Підтримати ZN.ua

Оперативне оточення КП та схованка для росіян у монастирі: з чого почалася операції у Курській області за даними DeepState (карта)

На деяких ділянках просування "альтернативних сил" становить, за оцінками експертів, до 35 км. І це ще не кінець. 

У DeepState розповіли, з чого почався прорив кордону у Курській області три дні тому. У повідомленні на своєму Tg-каналі аналітики розповіли, що тоді, ймовірно, ЗСУ вдалося взяти під свій контроль три селища — Свердліково зайняли завдяки бою, а також Дар'їно та Олешню. Останній н.п. здався з мінімальними зусиллями. 

На контрольному пункті пропуску "Суджа" в оточення потрапили близько двох взводів російської армії. В такій же ситуації опинилося селище Горналь, де російські військові ховалися у місцевому монастирі. 

Того ж дня передові групи вийшли до Гончарівки та околиць міста Суджа, а також вели бої в районі хутора Зелений Шлях. Були активні дії і в районі села Миколаєво-Дар'їно. Там росіяни змогли стримати лише "перший накат". 

"Оновлення будуть із затримками. Деяка інформація може в кінцевому випадку різнитися зі свідченнями прямих учасників подій", — попереджають у DeepState. 

Тим часом аналітики ISW стверджують, що станом на 9 серпня просування ЗСУ на деяких ділянках становить вже 35 кілометрів, але це ще не кінець. Україна ситуацію все ще не коментує і свою причетність не визнає. 

Читайте також: Bloomberg: Прорив кордону у Курській області — перше з часів Другої світової вторгнення іноземних військ у Росію

Нагадаємо, 6 серпня невідомі військові прорвали кордон у Курській області. І хоча офіційно Україна досі не підтвердила свою причетність, диктатор Владімір Путін традиційно поклав відповідальність на "київський режим". Тим часом президент Володимир Зеленський, коментуючи події там, зауважив, що справедливий мир можливий лише через справедливу силу. 

Наразі бойові дії в області тривають. Росіяни втратили контроль над єдиним пунктом прокачування газу до Європи, який залишався у "Газпрому". Також відомо, що кілька сотень тамтешніх військових, серед яких прикордонники та строковики, потрапили в полон. Та у ЗСУ події все ще не коментують.