UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти продовжують обстрілювати мирних жителів України: В ОВА повідомили про обстріли протягом минулої доби

Минулої доби є загиблі та поранені українці.

Росіяни вже 495 діб тероризують мирне населення України обстрілюючи населені пункти у різних областях. ZN.UA зібрало дані обласних військових адміністрацій про ворожі обстріли протягом минулої доби.

Запорізька область

Протягом минулої доби російські загарбники 75 разів обстріляли 20 населених пунктів області, використавши при цьому безпілотники, РСЗВ та артилерію, повідомив очільник ОВА Юрій Малашко. Зафіксовано 33 повідомлення про руйнування.

Внаслідок ворожих обстрілів постраждали троє мирних мешканців Запорізької області: 40-річний чоловік у Таврійському, 80-річна жінка у Преображенці та 46-річний чоловік в Оріхові.

Дніпропетровська область

Минулого вечора росіяни обстріляли з артилерії Марганець та Нікополь, повідомив очільник ОВА Сергій Лисак. Внаслідок чого поранення дістала 86-річна жінка, у якої мінно-вибухова травма та осколкове поранення.  Стан постраждалої медики оцінюють як задовільний.

У Нікополі пошкоджено дев’ять приватних будинків, сім господарчих споруд та авто. Понівечені газогін та лінія електропередач. Побита сонячна панель.

Вночі наші захисники неба збили над Дніпропетровською областю дрон-камікадзе іранського виробництва.

Сумська область

Напередодні окупанти 16 разів обстріляли прикордоння Сумщини, повідомили в ОВА. Всього зафіксовано 116 вибухів. Обстрілів зазнали Краснопільська, Миропільська, Білопільська, Юнаківська, Хотінська, Глухівська, Шалигинська, Путивльська громади. У Краснопільській громаді внаслідок обстрілів пошкоджено два приватних будинки. У Путивльській громаді ворог своїми обстрілами пошкодив зруйновано один приватний будинок, ще один приватний будинок пошкоджено.

Кіровоградська область

Вночі росіяни направили на область дрони-камікадзе Shahed-136/131, повідомив очільник ОВА Андрій Райкович. В області працювала ППО. Постраждалих та руйнувань цивільної інфраструктури немає.

Миколаївська область

Захисники неба збили над областю два ударні безпілотники Shahed-136/131, повідомив голова ОВА Віталій Кім. Протягом минулого дня сили ППО збили дрон «Ланцет».

Крім того, окупанти обстріляли з артилерії берегову смугу Куцурубської громади. На щастя, ніхто не постраждав. 

Херсонська область

Минулої доби росіяни 85 разів обстріляли область та випустили по ній 490 снарядів з мінометів, артилерії, танків, «Градів», авіації та  БПЛА, повідомив очільник ОВА Олександр Прокудін. По Херсону ворог випустив 35 снарядів. Росіяни поцілили у будівлі сільськогосподарського підприємства та аптеку Херсонської територіальної громади. Внаслідок російської агресії постраждали шість людей, з них одна – дитина.

Донецька область

Росіяни обстріляли населені пункти на волноваському, донецькому, горлівському та лисичанському напрямках, використавши артилерію, ракети та РСЗВ «Град», повідомив очільник ОВА Павло Кириленко. Внаслідок ворожих обстрілів дві людини загинули, ще троє дістали поранення. Пошкоджено житлові будинки, підприємство та будівлю хлібзаводу.

Харківська область

Ворог бив по населених пунктах у Чугуївському, Куп’янському та Ізюмському районах, повідомив очільник ОВА Олег Синєгубов. Пошкоджено дахи та вікна житлових будинків у Курилівці. Ніхто з мирних жителів не постраждав.

За даними Генштабу, наші захисники з 24 лютого 2022 року ліквідували понад 230 російських окупантів. Лише за минулу добу ЗСУ перетворили на 200-их 600 росіян.