UA / RU
Підтримати ZN.ua

Обвал Кримського мосту: Фото та відео наслідків

За даними ЗМІ, за обвалом стоять СБУ та ВМСУ.

© Чекаємо / Telegram
© SHOT/Telegram
© Чекаємо / Telegram
© Baza/Telegram
© Baza/Telegram
© Baza/Telegram
© Baza/Telegram
© Baza/Telegram
© Baza/Telegram

У понеділок, 17 липня, близько 4:00 впав проліт Кримського мосту. Перед цим в районі незаконно збудованої конструкції пролунали вибухи. У мережі вже з'явилися фото та відео наслідків вибухів.

За даними ЗМІ, за цими подіями стоять Служба безпеки України та Військово-морські Сили, які розробили та здійснили спецоперацію. Безпосередньо в СБУ прокоментували так: «Соловейко, рідний брате, Знову міст пішов «поспати». Та раз… Два! P.S. Музика - народна. Слова - СБУ».

У Головному управлінні розвідки зауважили, що через руйнування конструкцій мосту в російських окупантів виникнуть логістичні проблеми. Причини подій на Кримському мосту в ГУР не прокоментували. Там лише нагадали, що міст – це конструкція, яка є зайвою у Керченській протоці.

Читайте також: Росіяни могли самі підірвати Кримьскій міст заради провокації - Братчук

Зазначимо, що Кримський міст за час повномасштабної російсько-української війни не вперше зазнає руйнувань. Зокрема, 8 жовтня минулого року там теж пролунали вибухи, постраждала залізнична колія, обвалилися два автомобільні прольотиУ Росії одразу назвали підрив «терактом», в якому очікувано звинуватили Україну. 19 жовтня голова Слідчого комітету РФ Алєксандр Бастрикін повідомив, що «версія про причетність українських спецслужб підтвердилася під час слідства».

Проте версію теракту за допомогою автівки, на якій наполягають російські слідчі, розкритикували і українські, і західні спецслужби, які вважають, що вибухівку заклали під опори і підірвали дистанційно.

Вибух на Керченському мості свідчить, що у війні проти України остаточно стався перелом. У вогні на залізничній колії згоріло не паливо, а міф про «непотоплюваний авіаносець». А уламки міфів про непереможність російської армії впали на дно протоки разом із прольотами мосту. Докладніше читайте у статті Валентини Самар і Микити Панасенка «Війна і Крим».