UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нейтральна Австрія все ще боїться російського ядерного удару: глава МЗС Шалленберг попереджає про ескалацію

Він назвав безумством розмахування Путіним "ядерною дубинкою".

Поки більшість держав Заходу заявляє, що Росія, найімовірніше, не наважиться на використання ядерної зброї у війні проти нашої країни, глава МЗС Австрії, яка дотримується принципу нейтралітету, Александер Шалленберг все ще побоюється, що РФ пройшла не всі рівні ескалації і ядерне загострення все ж є можливим. Про це глава МЗС заявив в інтерв’ю Der Standard.  

Він усвідомлює, що війна між Росією та Україно все ще триватиме, позаяк обидві сторони навесні спробують розпочати наступ.

"Варто побоюватися, що ще не всі рівні ескалації досягнуті. Те, що президент Російської Федерації продовжує більш-менш відкрито розмахувати ядерною дубинкою, - це просто безумство" - зазначив він.

Таким чином Шалленберг ще раз переконався, що підхід Австрії, який полягає в підтримці заборони розповсюджувати ядерну зброю, є правильним. 

"Поки вона існує, хтось буде нею погрожувати. Це також показує ступінь безвідповідальності російського керівництва" - заявив Шалленберг.

Читайте також: Глава МЗС Австрії закликав Захід "не перегинати ціпок" у протистоянні з Росією, у відповідь політика запросили у Дніпро

Нагадаємо, колишній командувач військ США в Європі генерал Бен Годжес вважає, що Росія не завдасть ядерного удару по Україні, позаяк таке рішення позбавлене сенсу з військової точки зору. На думку генерала, погрози застосувати ТЯО найефективніше служать саме для залякування Заходу, який "переконав себе, що Крим є червоною лінією для Кремля".