UA / RU
Підтримати ZN.ua

Наталю Гуменюк звільнили з посади речника Сил оборони Півдня - Генштаб

Раніше група медійників звернулася до військового командування України з таким проханням.

Наталю Гуменюк звільнено з посади речника Сил оборони Півдня. Про це Генеральний штаб Збройних Сил України повідомив на своїй сторінці у Facebook.

У Генштабі кажуть, що провели ротаційні заходи щодо начальника Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня і ухвалили рішення щодо завершення відрядження та виключення із сил та засобів відповідного угруповання військ полковника Наталії Гуменюк з 19.04.2024.

Читайте також: Сирський призначив нового спікера Повітряних сил ЗСУ замість Ігната

"Наразі триває відбір відповідного фахівця, який чи яка вже невдовзі стане «голосом» Сил оборони Півдня", - повідомляє Генштаб, - "Центр стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня працюватиме у штатному режимі, організовуючи співпрацю із представниками медіа, які мають відповідну акредитацію ЗСУ".

Раніше повідомлялося, що група медійників звернулася до військового командування України з проханням усунути з посади очільницю об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталію Гуменюк, оскільки вона нібито перешкоджає роботі журналістів і забороняє висвітлювати воєнні злочини росіян. У відповідь Наталя Гуменюк сказала, що такі твердження «не мають жодного доказу».