UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Запоріжжі окупанти зомбують дітей та заганяють їх у мілітарні організації

Загарбники організували «добровольную молодежную дружину» і заявили, що вона буде допомагати армії РФ під час контрнаступу ЗСУ.

Російські загарбники витрачають мільярди на зомбування дітей та заганяють їх у мілітарні організації. Зокрема, на тимчасово окупованих територіях Запорізької області росіяни намагаються впливати на свідомість дітей і готують їх до участі у війні. Про це заявив мер Мелітополя Іван Федоров.

За його словами, загарбники створили десяток мілітарних організацій, де пропагують «вєлікую Росію» і необхідність їй служити, а також виділили 18 мільярдів рублів на зомбування дітей.

Крім того, окупанти організували «добровольную молодежную дружину» і прямо заявили, що вона буде допомагати «ополчению» під час контрнаступу ЗСУ.

«Окупанти зрозуміли, що легше за все маніпулювати нашими дітьми, а тепер вже не соромляться відкрито говорити, що готують з них гарматне м’ясо», - заявив Федоров.

Він підкреслив, що залучення дітей до участі в збройних конфліктах - це злочин, за який будуть відповідати і окупанти, і місцеві зрадники.

Центр національного спротиву також повідомив, що росіяни анонсували створення «Добровольчої молодіжної дружини» в межах псевдогромадського руху «ЮгМолодой» на тимчасово окупованих територіях Запорізької області.

Загарбники заявили, що юні дружинники мають надавати допомогу з охорони громадського порядку.

«Фактично це мілітаристичне юнакове угруповання в межах політики промивання мізки дітям», - заявили в ЦНС.

У Центрі зауважили, що на тимчасово окупованих територіях, як й в СРСР, створюють такі умови, що вступ до подібних організацій є добровільно-примусовим та покликаний не лише залучити дітей до пропагандистських осередків, а також поділити між ними відповідальність за «службу».

Раніше колаборанти вже оголошували про формування «Народного ополчення Запорізької області» для «охорони порядку на вулицях». В ЦНС пояснили, що створення таких формувань має два дві мети: пропагандистська, щоб створити ілюзію підтримки окупантів з боку місцевих. Друга мета – сформувати перелік осіб для мобілізації, яку готують загарбники.

Читайте також: РФ створила мережу таборів з «перевиховання» для українських дітей — Conflict Observatory

Раніше повідомлялося, що російські загарбники намагаються завербувати дітей на тимчасово окупованій частині Запорізької області до «русского мира». За словами мера Мелітополя Івана Федорова, окупанти створили ілюзію вибору: відкрили «молодіжні організації» та агітують школярів і студентів вступити до однієї з них.