UA / RU
Підтримати ZN.ua

На ЗАЕС МАГАТЕ не бачить ознак мінування 

Про це повідомив гендиректор Гроссі.

Фахівці Міжнародного агентства з атомної енергії уважно стежать за ситуацією на Запорізькій АЕС у зв'язку із заявами про загрозу диверсії. Але під час нещодавніх інспекцій ознак мінування там не виявили. Про це пише "Інтерфакс" із посиланням на заяву гендиректора агентства Рафаеля Гроссі.

"Я контактував з експертами постійної місії на ЗАЕС сьогодні, всього кілька годин тому. Ми в курсі тверджень та заяв обох сторін. Під час нещодавніх інспекцій ми не зафіксували будь-яких ознак мінування, але ми, як і раніше, надзвичайно насторожені ", - підкреслив Гроссі на брифінгу в Японії, коментуючи повідомлення про загрозу диверсії на ЗАЕС.

Він також додав, що зараз "не можна розслаблятися".  Гендиректор МАГАТЕ пообіцяв регулярно інформувати про ситуацію на станції.

Читайте також: Апокаліпсису не буде навіть за найгіршого сценарію на ЗАЕС — Людвиг Литвинський

Нагадуємо, заступниця міністра оборони Ганна Маляр просить зберігати спокій у звʼязку з нагнітанням ситуації навколо ймовірності теракту на Запорізькій атомній електростанції. Заступниця міністра каже, що РФ хоче такими маніпуляціями переломили перебіг війни на свою користь.