UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Курщині солдати із КНДР почали злагодження – ЦНС

Наразі не відомо, коли вони вирушать в зону бойових дій.

У Курській області понад 3 тисячі північнокорейських солдатів почали злагодження на місцевості. Таку інформацію повідомило небайдуже населення Курщини, передає Центр національного спротиву (ЦНС).

Зазначається, що військових КНДР навчають на низці полігонів. Підвозять особовий склад переважно вночі. 

“Разом з ними на полігон прибули працівники посольства комуністичної країни, які виконують функцію перекладачів, а також спостерігачів за найманцями”, – розповіли в ЦНС.

У Центрі додали, що наразі невідомо, скільки буде тривати злагодження та коли саме солдатів з Північної Кореї направлять в зону бойових дій. Водночас у ЦНС наголошують, що місця розташування корейців відомі.

Читайте також: Якщо кількість військ КНДР на фронті зросте до 100-300 тисяч, Путіну вдасться уникнути часткової мобілізації — експерт

Раніше генеральний секретар НАТО Марк Рютте підтвердив, що РФ розгорнула північнокорейські війська у Курській області. За його словами, в обмін на живу силу Москва постачає КНДР технології. Він додав, що розгортання північнокорейських військ демонструє слабкість РФ та є "ознакою зростаючого відчаю Путіна", який вже втратив 600 тисяч солдатів пораненими та загиблими. 

Нагадаємо, за даними джерел ZN.UA в Міноборони України припускають, що присутність військових із КНДР не матиме істотного впливу на театр воєнних дій у Донбасі, проте може змінити ситуацію в Курській області. Про те, що означає поява північнокорейських солдатів на фронтах російсько-української війни, пише Володимир Кравченко у статті "Солдати Кім Чен Ина в степах України".