UA / RU
Підтримати ZN.ua

Москва не є непереможним джаггернаутом – Foreign Affairs

Ключ до оборони і перемоги в наступі – вогневе ураження артилерією

Москва – не непереможний джаггернаут, тобто сила, з яку не можна подолати. Успіхи Росії є наслідком переваги у вогневій потужності на фронті. А це сталося насамперед внаслідок тривалої перерви у постачанні допомоги західних держав. “Якщо Україна зможе збільшити точне вогневе ураження, вона може змінити арифметику війни проти Росії та нав’язати Москві неприйнятні темпи виснаження”, – пишуть оглядачі Foreign Affairs.

Чому важливо досягти паритету в артилерії Україні проти Росії?

Артилерійські системи Росії засновані на старих зразках цього основного засобу ураження живої сили та бронетехніки. У більшості випадків росіяни не мають високоточних і далекобійних зразків артилерії. “Реактивні системи залпового вогню, танки та авіаційна техніка не зрівняються із західними варіантами”, – пишуть автори публікації аналітичного видання.

В разі зростання вогневої потужності українських Збройних Сил, Росія не зможе достатньо швидко поповнювати втрати як техніки, так і живої сили. “Економіка країни просто не зможе витримати цю війну в умовах постійних втрат. Якщо Україна матиме достатньо запасів, вона зможе стримати російську артилерію”, – вважають оглядачі.

Важливий крок до стримування і перемоги – потужна авіація

Посилення воєнної потуги у повітрі – ще одна важлива складова вирівнювання, а згодом і переможних ударів по РФ. Для цього і потрібні винищувачі F-16, оснащені ракетами “повітря-повітря” великої дальності. Ця зброя допоможе зменшити російські атаки на критичну інфраструктуру в Україні, а також на підрозділи, дислоковані поблизу фронту. “Україна незабаром зможе використовувати свої західні системи далекого радіусу дії, такі як армійські тактичні ракетні системи (більш відомі як ATACMS), щоб знищити російські центри управління та засоби протиповітряної оборони”, – вказують автори огляду.

Західна артилерія, яка їде в Україну, змінить хід війни з Росією. Це – зброя великого радіуса дії, з допомогою якої розпочнеться справді кривава битва кмітливості. Це змусить обидві сторони стати спритнішими і більш маневреними, повідомляло раніше відоме американське видання The Washington Post з посиланням на прогнози американських чиновників і військових аналітиків.