UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мінстратегпром дискредитував створення реєстру виконавців державних контрактів

Міністерство не займається формуванням державної військово-промислової політики.

Міністерство стратегічних галузей промисловості України дискредитувало ідею створення реєстру виконавців державних контрактів під час повномасштабного російського вторгнення. Про це пише Дмитро Менделєв у статті "Економіка України: Уряд в "екзилі"?".

"Створений за рішенням Ради безпеки на уламках департаменту економіки оборони та безпеки Мінекономіки Мінстратегпром дивним чином примудрився не лише не забезпечити створення автоматизованого електронного реєстру виконавців державних контрактів, а й дискредитувати саму ідею його створення", - пише Менделєєв.

Читайте також: Мінекономіки не має жодного стосунку до переходу української економіки на воєнні рейки

Автор додає, що місія цього міністерства "щодо формування та реалізації державної промислової та військово-промислової політики, державної політики у сфері оборонного замовлення та оборонно-промислового комплексу", задекларована на сайті відомства, виявилася більш схожою на фільм "Місія нездійсненна", де одного з міністрів у Туреччині сильно вкусив "зелений змій", а другий — відправлений за кордон як "останнє китайське попередження Пекіну".

Більше про роботу та проблеми української економіки в умовах повномасштабної війни з Росією читайте у статті Дмитра Менделєва - "Економіка України: Уряд в "екзилі"?".