UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міноборони затвердило адаптивний одяг для поранених

Частину моделей ще доопрацьовують.

Міністерство оборони України затвердило вимоги до адаптивного одягу для поранених військових. Цей комплект дозволить швидко перевдягнути бійців у зручний одяг на стабілізаційному пункті або в медзакладі.

Для розробки одягу рекомендації надавали військові медики і волонтери, повідомили в пресслужбі відомства. У комплект входять майка, шорти, штани, футболка та реглан. Головними вимогами стали зручність для поранених, технологічність і зносостійкість.

Читайте також: Виплата у випадку поранення: як її отримати військовому

Весь одяг оснащений застібками на бокових швах, які не торкаються шкіри пораненого і не викликають подразнень. Ці технологічні особливості забезпечують комфорт навіть для малорухливих поранених.

Міністерство оборони України

Розмірна сітка одягу передбачає п'ять розмірів і три зрости, що робить його зручним як для чоловіків, так і для жінок.

"Ставимо за мету, щоб кожен поранений мав такий одяг. Адже більшість із них після евакуації з передової у стабпункти чи госпіталі залишаються без необхідного одягу першої потреби. Попереду ще велика нормотворча і випробувальна робота, але основний крок уже зроблений", ‒ сказала заступниця міністра оборони Наталія Калмикова.

Наразі низку моделей українських виробників ще доопрацьовують, а потім тестуватимуть під час військово-дослідних випробувань.

Читайте також: Психологічна підтримка: де її можуть отримати ветерани

Також військові, які перебувають на лікуванні, мають право на виплати від держави. Нагадаємо, скільки може тривати виплата лікарняних.