UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міноборони назвало критичний перелік зброї, який Україна чекає від союзників

Гроші для України є інвестицією в безпеку європейців.

Наразі державні підприємства оборонно-промислового комплексу не можуть виробляти усі види зброї та техніки, які потрібні для відбиття російської агресії, тому Україна продовжує залежати від західних військових поставок.

Про це в інтерв’ю NV розповів заступник міністра оборони Іван Гаврилюк.

Читайте також: У ЗСУ розповіли, хто зараз найбільше треба в армії

За словами генерал-лейтенанта, в українського війська є критична потреба у сучасних системах протиповітряної оборони та засобах засоби радіоелектронної боротьби, далекобійних ракетах, низці боєприпасів, а також бойових літаках та гелікоптерах. Окрім того, важливим напрямком є ремонт і обслуговування західного озброєння, яке вже є в наявності.

Водночас українська «оборонка» здатна забезпечити Збройні Сили чималою кількістю бронемашин, стрілецькою зброєю, ПТРК, мінометними мінами тощо. Гаврилюк зауважив, що для випуску нової техніки та зброї і збільшення їхнього виробництва підприємства треба забезпечити довгостроковими контрактами.

«Лише за рахунок власних сил навряд чи можна мати значний прогрес у розвитку свого ОПК, тому важливо, щоб союзники знайшли можливості для фінансування України. Зокрема за рахунок заморожених російських активів, оскільки це зменшить тиск на бюджети західних країн. Адже інвестиції в український оборонний комплекс – це інвестиції, зокрема у безпеку європейців», − наголосив заступник міністра.

Читайте також: Танки, ППО та бронетехніка — детально про військову допомогу Німеччини 2024-го року

Нагадаємо, Гаврилюк розповів, що Кожен місяць Франція зможе надавати українській армії 3000 снарядів калібру 155-мм для самохідних артилерійських установок Caesar.