UA / RU
Підтримати ZN.ua

Медслужба ЗСУ знизила рівень втрат серед поранених військових — Міноборони

Як наслідок, рівень летальності через поранення серед захисників менший, ніж був в Іраку та Афганістані. 

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр наголошує, що на Медичних силах ЗСУ сьогодні лежить чи не найважливіша задача - порятунок життя і здоров‘я наших поранених військовослужбовців. На своєму Telegram-каналі вона розповіла, що наші бойові медики змогли  суттєво знизити кількість втрат серед захисників саме внаслідок поранення. 

Це сталося завдяки наближенню кваліфікованої медичної допомоги до поля бою, правильно спланованій евакуації та створенню унікального єдиного медичного простору цивільних та військових медзакладів. 

"Приміром, якщо порівнювати з рівнем летальності під час бойових дій в Іраку та Афганістані, то в Медичних сил ЗСУ він значно нижчий", - зауважила Маляр. 

Читайте також: Надання мобільної медичної допомоги як відповідь на виклики війни

Нагадаємо, видання Reuters повідомляє, що "злив" розвідданих Пентагону розкриває число загиблих під час повномасштабного вторгнення українських військових, яке у США вважають найбільш наближеним до реальності. У цих документах сказано, що наша країна вже могла втратити 109-113,5 тисячі захисників пораненими й 15,5-17,5 тисячі - загиблими.