UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кулеба: Досі постачання зброї не призводило до ескалації. Як щодо F-16?

Час зробити цей крок, додав він. 

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба відзначив, що за рік повномасштабної війни, протягом якого Україні партнери постачали танки, артилерію, РСЗВ та далекобійні ракети, всі ці надходження призводили лише до посилення стримування ворога - ескалації не було. Тож у своєму мікроблозі у Twitter він запропонував нарешті перевірити, яким буде ефект від відправки нам винищувачі четвертого покоління F-16. 

"Типи озброєнь, які, як нам казали, "спровокують ескалацію Росії" у разі їх постачання в Україну, але так і не спровокували: артилерія, РСЗВ, ППО, танки, ракети дальньої дії, – написав міністр. - F-16 теж не спровокують. Передача Україні F-16 скоріше стримуватиме Росію, ніж "провокуватиме" її. Час зробити цей крок". 

Читайте також: The Economist: Військовим пілотам України потрібні нові винищувачі і F-16 - лише один з варіантів

Нагадаємо, міністр оборони України Олексій Резніков вважає, що держави-партнери не передають нашим захисникам сучасні бойові літаки та ракети більшої дальності, оскільки це рішення прагматичного характеру. Водночас у світі досі часом побоюються, аби "не провокувати Росію" наданням ЗСУ нових типів озброєнь.