UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кремль намагається підкупити безкоштовним паркуванням та пільговими кредитами владу з регіонів

Це своєрідна компенсація за тягар фінансування війни на регіони, який Москва часто перекладає на регіони. 

Кремль, ймовірно, дедалі більше намагається зберегти лояльність серед нижчої регіональної влади, оскільки він продовжує покладати тягар фінансування війни на регіони, йдеться в сьогоднішньому звіті Інституту дослідження війни.  

Читайте також: Буряти у війні Кремля проти України: Москва зіткнулась зі зростаючою незгодою нацменшин – ISW

Незалежне російське видання  «Верстка» 5 квітня повідомило, що Кремль розробляє «програму привілеїв» в регіональних адміністраціях, щоб підтримувати лояльність місцевих чиновників нижчого рівня.

У "Верстці" заявили, що адміністрація президента Росії вимагала від регіональних адміністрацій створити «ініціативні групи» для задоволення потреб регіональних держслужбовців, а регіональних віце-губернаторів заохочують у дивній формі встановити автомати в адмінбудівлях, забезпечити пільгові банківські кредити для працівників, а також пропонують чиновникам безкоштовну міську парковку.

Читайте також: Російські військкомати тримають двері навстіж для нацменшин: до чого це призводить – звіт ISW

Верстка повідомили, що ці заходи значною мірою спрямовані на пом'якшення зростаючого невдоволення щодо триваючих витрат на війну .

Раніше ISW зазначав, що Кремль неодноразово покладав на російську регіональну владу обов’язок мобілізувати та фінансувати війну, а російські регіони продовжують нести основний тягар ухвалення Кремлем рішень у демографічному та економічному плані.

Читайте також: Окупанти звозять дагестанський ОМОН для проведення мобілізації на окупованому півдні України

Такі зусилля, ймовірно, спрямовані на те, щоб на словах пояснити тягар, який покладено на регіональні утворення, але навряд чи вони стимулюватимуть значне зростання підтримки війни на регіональному та місцевому рівнях.