UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кремль хоче переговорів з Києвом «із визнання реалій, що з'явилися з березня 2022 року»

На разі в Росії визнають, що такої перспективи немає.

В Кремлі заявили, що в разі поновлення переговорів між Україною та РФ «Києву доведеться починати переговори із визнання реалій, що з'явилися з березня 2022 року», заявив в інтерв'ю РБК прессекретар президента Росії Дмітрій Пєсков.

Він сказав, що наразі «як не було, так і немає жодних передумов для поновлення переговорного процесу» з Україною та заявив, що «спеціальна військова операція була крайнім варіантом для досягнення мети Росії».

Війна та вбивства українців, згідно з його ствердженнями, має «вирішити проблему з гарантіями безпеки для себе та майбутніх поколінь».

«Після того, як усі наші заклики до переговорів і до західної спільноти, і до України залишилися без відповіді і були відкинуті, розпочалася спеціальна військова операція. Якщо, крім військових бойових методів вирішення наших проблем, з'являться передумови для початку переговорів, ці переговори розпочнуться. Зараз таких передумов немає», - зазначив Пєсков.

При цьому він додав, що Росія збирається вести війну «до переможного кінця», оскільки, на погляд Кремля «київський режим продовжує практику терактів».

При цьому Пєсков вважає нормальним, що в Росії «спецоперація» накладає відбиток на роботу ЗМІ та людей, здатних вплинути на маси.

Читайте також: FT: Переговори між Росією і Україною були б моральною поразкою

30 вересня 2022 року президент Зеленський ввів у дію рішення РНБО, в якому констатована неможливість проведення переговорів з президентом Російської Федерації Владіміром Путіним. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що ми ніколи не зможемо побачити Путіна та Зеленського за одним столом.