UA / RU
Підтримати ZN.ua

Костін: За вбивство українських військовополонених нестимуть відповідальність не лише виконавці, а й їхні командири

Він зауважив, що така поведінка російських загарбників є частиною загальної тенденції в ході агресивної війни Росії проти України.

Генеральний прокурор України Андрій Костін у межах круглого столу щодо притягнення Росії до відповідальності за злочини проти України, проведеного у Брюсселі з ініціативи аналітичного Центру європейської політики (EPC) заявив, що відповідальність за вбивство українських полонених нестимуть не тільки безпосередні виконавці, а й їхні командири. Про це повідомляє Укрінформ.

"Ми бачимо дедалі більше випадків страти наших військовополонених. Це є кричущим порушенням міжнародного гуманітарного права, це - воєнний злочин. Ми проводимо розслідування таких випадків і в деяких уже ідентифікували злочинців… Ми не лише притягуємо до відповідальності безпосередніх виконавців, а й встановлюємо командну ланку - тих, хто давали накази на страту військовополонених або не реагували на такі дії своїх підлеглих. Все це також є воєнним злочином", – зазначив Костін.

Він також додав, що така поведінка російських загарбників є частиною загальної тенденції в ході агресивної війни Росії проти України.

Читайте також: Росія раптом захотіла повернути своїх полонених - просить "посприяти"

Нагадаємо, раніше в Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими заявляли, що з літа минулого року саме представники російської сторони систематично ускладнювали обмінний процес, однак російська сторона планувала закинути Україні завищення вимог щодо формули обміну.