UA / RU
Підтримати ZN.ua

Контрнаступ ЗСУ триває, але дається важко – Буданов

На одному з напрямків контрнаступальні дії трохи швидші, ніж на іншому.

Український контрнаступ триває, однак українським воїнам важко просуватися вперед. Про це заявив глава Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов в інтерв’ю болгарському телеканалу bTV. 

«За цей час Росія побудувала стаціонарні, повністю обладнані, залиті бетоном оборонні позиції. Тому важко, не буду приховувати. Та найголовніше, що наступ не припиняється, а триває: на бахмутському напрямку трохи швидше, ніж на півдні, але час покаже», – зазначив очільник ГУР МОУ.

Буданов також висловив вдячність Болгарії за допомогу у боротьбі проти російських загарбників.

«Болгарія передала нам значну кількість зброї, але головне – збільшує обсяги виробництва нових боєприпасів. Потреби дуже високі, тому для нас це життєво важливо. Україна завжди пам’ятатиме і буде вдячна за ту допомогу, яку нам надає ваша держава», – підкреслив Буданов.

Читайте також: У ЗСУ розповіли про складнощі ведення контрнаступу на півдні

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов зауважив, що в сьогоднішніх умовах ЗСУ виконують свої завдання по контрнаступу на «відмінно». За його словами, в середньому росіяни, готуючись до операцій Сил оборони, використовують до п'яти мін на квадратний метр. Все це захисники на деяких ділянках змушені знешкоджувати без відповідних машин, а вручну і пішки.

Тим часом The Washington Post пише, що для повного розмінування України після війни знадобиться 757 років. За словами авторів статті, цього потребують близько 174 тисяч квадратних кілометрів території держави.