UA / RU
Підтримати ZN.ua

Комітет з нацбезпеки підтримав відстрочку для аспірантів, доглядачів за особами з інвалідністю й не підтримав для низки інших

Відстрочку для низки категорій громадян народні депутати не підтримали

22 березня на засіданні Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони члени комітету підтримали у тексті законопроєкту щодо мобілізації №10449 правки щодо надання відстрочки від мобілізації доглядачам за людьми з інвалідністю та аспірантів. Про це повідомила народна депутатка Ірина Фріз на своїй сторінці у Facebook.

За даними Фріз, Комітет підтримав правку щодо відстрочки від мобілізації для доглядачів за особами з інвалідністю в такій редакції:

Читайте також: Адмірал Бауер прокоментував процес мобілізації в Україні

Також, за словами Фріз профільний комітет підтримав відстрочку для аспірантів всіх форм навчання (бюджетної та комерційної). 

За даними народного депутата Комітет з нацбезпеки не підтримав надання відстрочки для певних категорій громадян, які пропонувалися, зокрема для: 

За словами народної депутатки, наступне засідання Комітету й розгляд правок до законопроєкту відбудеться 25 березня.

Читайте також: Тінізація економіки через мобілізацію: боротьба за чоловіків між державою та бізнесом посилюється

Нагадаємо, за словами народного депутата Єгора Чернєва, Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки планує розглянути всі поправки до нового законопроєкту про мобілізацію вже наступного тижня.