UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін подав у Раду законопроєкт щодо мобілізації, служби та військового обліку

Проєкт зареєстрували під номером 10378.

Кабінет міністрів України ввечері понеділка, 25 грудня, зареєстрував у Верховній Раді проєкт закону про внесення змін у певні законодавчі акти щодо "вдосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби" в нашій державі.

На сторінці законопроєкту під номером 10378, який направили на розгляд комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки, було опубліковано пояснювальну записку та повний текст самого документу. Через кілька хвилин після публікації сайт парламенту перестав працювати. 

Читайте також: Які зміни щодо мобілізації пропонує Кабмін: основні положення нового законопроєкту

Також уряд вніс законопроєкт №10379 про посилення відповідальності за військові правопорушення, який передбачає відповідні зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу. 

Читайте також: У ЗСУ назвали три категорії українців, за рахунок яких розширять можливості мобілізації

Раніше повідомлялося, що народні депутати теж готують проєкт закону, який може змінити деякі аспекти в питаннях мобілізації, рекрутингу, проходження військової служби та повʼязаних напрямках. Заступниця голови парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Мар’яна Безугла публікувала напрацювання щодо документу, які враховують зауваження головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.