UA / RU
Підтримати ZN.ua

Генерал Павлюк про повторний наступ на Київ: "Оборонні рубежі не дадуть зробити це"

У ворога немає і не буде найближчим часом необхідних сил для такого роду операції. 

За останній рік у Київській області зробили дуже багато, аби не допустити повторного наступу на столицю зі сторони республіки Білорусь, заявив заступник міністра оборони генерал-лейтенант Олександр Павлюк. Під час телемарафону він зауважив, що йдеться не лише про нову атаку на місто, а загалом про прорив державного кордону. 

"Декілька створених потужних оборонних рубежів не дадуть зробити це. Наші війська постійно готуються, тренуються. У військах триває постійна ротація на схід для безпосереднього здобуття досвіду бойових дій. Тому підрозділи, які є поблизу столиці, постійно готові, навчені", — сказав Павлюк.

Аби зайти на територію Київської області, ворогові потрібне потужне угрупування. Зараз таких сил у росіян немає, їх і не буде найближчим часом, вважає військовий. 

Читайте також: У Міноборони України немає інформації про новий повторний наступ РФ на Київ

Нагадаємо, очільник ГУР МО Кирило Буданов заявив, що якби 24 лютого 2022-го росіянам вдалося десантуватися та захопити аеродром у Гостомелі, Київ був би взятий. Що стосується загрози для української столиці станом на сьогодні, то глава розвідки вважає, що наразі варіанту нової агресії на півночі ворог не розглядає.