UA / RU
Підтримати ZN.ua

Фінляндія анонсувала новий пакет оборонної підтримки для України

Президент Саулі Нійністе ухвалив відповідну пропозицію уряду.

Україна отримає від Фінляндії пакет військової допомоги на суму 109 мільйонів євро. Про це повідомляє пресслужба фінського оборонного відомства.

У заяві йдеться, що пакет військової допомоги включатиме, серед іншого, зенітне озброєння й боєприпаси.

Міністра оборони Антті Кайкконен зазначив, що Фінляндія й надалі підтримуватиме нашу країну разом з міжнародними партнерами.

"З оперативних міркувань та з метою забезпечення безпечної доставки допомоги, жодних додаткових деталей щодо точного змісту, способу та часу доставки не розголошуються", – додали у пресслужба.

Водночас президент України Володимир Зеленський на своїй сторінці у Twitter подякував за новий пакет підтримки від фінських союзників.

"Дякую Фінляндії й особисто Президенту Саулі Нііністьо за оперативну реалізацію наших домовленостей, досягнутих у Гельсінкі. 16-й пакет оборонної допомоги Україні, що міститиме зенітні комплекси та боєприпаси, украй потрібний на полі бою. Разом – до перемоги!" – наголосив глава держави.

Читайте також: NYT: Бюрократія Пентагону відкидає стартапи з "оборонки", які могли б допомогти Україні у війні

Нагадаємо, міністр оборони США Ллойд Остін під час вступної промови на 12-й зустрічі у форматі "Рамштайн" заявляв, що країни-союзники у межах Контактної групи надали оборонної допомоги на суму близько 65 мільярдів доларів.