UA / RU
Підтримати ZN.ua

Запуск дронів іде на виснаження ЗСУ: ворог постійно змінює маршрути – Наєв назвав найефективніші засоби боротьби

"Ворог намагається підібрати час, коли на його думку, ми маємо бути втомлені. Практика показує, що зенітники збиватимуть ворожі цілі і вдень і вночі", — підсумовує генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Ворог запускає дрони різними маршрутами й тоді, коли воїни мають бути втомлені, але мобільні групи завжди напоготові, —заявив командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Читайте також: Наєв розповів, яке озброєння сприятиме нашій перемозі над РФ

"Вони, для того, щоб уникнути ураження та виконати своє завдання, постійно змінюють маршрути. Іноді літають колами, заходять з одного боку, пролітають, потім знову повертаються", — говорить Наєв.

Генерал наголошує, що попри посилення спроможностей української ППО, прикрити кожен квадратний метр української землі не вдасться.

Читайте також: До України прямують 15 мобільних комплексів ППО з Чехії

Однак найефективнішим засобом боротьби із БпЛА є великокаліберні кулемети і зенітні установки.

"Шахеди" є малошвидкісними цілями і для їх ураження необхідно застосовувати саме великокаліберні кулемети, що більш ефективні.
Ми намагаємося розставляти мобільні вогневі групи та зенітні комплекси протиповітряної оборони на таких відстанях, щоб можна було прикривати і страхувати один одного", — додає Наєв.

Читайте також: Данілов натякнув на можливість отримання ЗСУ ударних дронів з дальністю 3000 км

Українські зенітники перебувають у постійній бойовій готовності, постійно знаходяться у машинах і тільки за сигналом вмикаються і переходять у бойову готовність.

"Ворог намагається підібрати час, коли на його думку, ми маємо бути втомлені. Практика показує, що зенітники збиватимуть ворожі цілі і вдень і вночі", — підсумовує генерал.