UA / RU
Підтримати ZN.ua

Демченко назвав кількість російських військових на території Білорусі

Частину Росія перекинула на схід України.

На території республіки Білорусь тривають заходи бойової підготовки підрозділів збройних сил РФ. Однак кількість російських військових зменшилася до 4000 осіб. Про це розповів в ефірі телемарафону речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

За його словами, військові РФ на території Білорусі проходять навчання або підготовку.

«Ситуація на кордоні з Білоруссю залишається повністю контрольованою, проте, на жаль, Білорусь не припиняє підтримувати країну-агресора у цій повномасштабній війні. І, власне, надає свою територію, повітряний простір для підрозділів Росії. Зараз за нашими даними, трохи більше ніж 4000 військовослужбовців збройних сил Росії знаходяться на території Білорусі, але вони в основному залучені або до спільних навчань, або до підготовки, яка триває на території Білорусі», – повідомив Демченко.

Читайте також: SCMP: Путін заважає мирному плану Китаю для України, відправляючи ядерну зброю в Білорусь

За його словами, зменшення кількості окупантів у Білорусі пов'язано з тим, що підрозділи, які вже пройшли підготовку на військових базах, Росія вивела з Білорусі, щоб перекинути їх на фронти, зокрема на гарячі точки на сході України.

За даними Генштабу, противник продовжує зберігати військову присутність у прикордонних районах Курської та Бєлгородської областей.

Нагадаємо, Росія заявила про те, що завершує будівництво сховища для ядерних боєприпасів на території Білорусі. Україна вимагає скликати засідання ООН щодо цього питання.