UA / RU
Підтримати ZN.ua

Данія виділить понад 14 млн доларів на снаряди для України

Йдеться про участь у європейському проєкті спільних закупівель.

Датський уряд вирішив передати понад 14 мільйонів доларів (100 млн датських крон) на спільну ініціативу Європейського Союзу з закупівлі 155-мм артилерійських боєприпасів українським військовим для протистояння вторгненню РФ, повідомило Міністерство оборони Данії на своєму сайті.

"Українці все ще відчувають гостру нестачу артилерійських боєприпасів. Ми маємо щось зробити з цим, тому шляхом цього внеску Данія у співпраці з низкою інших країн ЄС бере на себе відповідальність за постачання Україні боєприпасів калібру 155 мм для її артилерії. Данія буде сприяти більшій кількості спільних закупівель снарядів і залишається готовою підтримувати Україну в довгостроковій перспективі", – заявив міністр оборони Троелс Лунд Поульсен.

Читайте також: Польські оборонні заводи на замовлення ЄС виготовлятимуть боєприпаси для України

Він наголосив на важливості того, щоб підтримка нашої держави була заснована на широкій співпраці між країнами-союзниками, зокрема шляхом спільних закупівель.

Очікується, що боєприпаси в межах ініціативи ЄС під егідою Європейського оборонного агентства будуть відправлені захисникам у 2024 році.

Минулого тижня повідомлялося, що сім країн Європейського Союзу замовили боєприпаси в рамках історичної схеми закупівель ЄС, щоб терміново отримати необхідні Україні артилерійські снаряди й поповнити виснажені запаси Заходу.