UA / RU
Підтримати ZN.ua

Буданов вірить у завершення війни після виходу на кордони 1991 року. Проте є одне «але»

Кирило Буданов зазначив, що росіяни постійно намагатимуться щось почати знову.

Завершити російсько-українську війну можна виходом ЗСУ на кордони України 1991 року. Однак росіяни все одно час від часу продовжуватимуть спроби розв’язати новий конфлікт, заявив очільник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов в інтерв’ю українській службі BBC. 

«Вона завершиться. Вона завершиться на цьому. Те, що у нас буде певний проміжок часу - можливо, великий. Напружена ситуація на кордонах після цього ? Буде. Але фактично війна завершиться», – заявив Буданов.

На його думку, це можливо навіть за чинного керівництва Росії. Однак, голова ГУР підкреслив, що попри вихід на міжнародно визнані кордони України та завершення війни росіяни все одно робитимуть спроби «щось зробити знову».

Читайте також: Ми підготували план, спрямований на зменшення російського потенціалу – Буданов

«Це нормально. Це абсолютно нормально. Росія хоче нас знищити, ми не хочемо, щоб нас знищували. У нас не сходяться, як то кажуть, забаганки, розумієте? Тому цей конфлікт перманентно буде з'являтись, затихати, знову з'являтись і так далі. Подивіться на нашу історію. Ми з Російською Федерацією, Російською імперією, Московським царством і тому подібне все життя то миримося, то воюємо. Ми не зможемо змінити хід історії в майбутньому», – додав Буданов.

Нагадаємо, Кирило Буданов вважає, що на Україну найближчим часом чекає важкий період, але не критичний. Проблеми, за його словами, можуть початися із середини травня. Однак очільник ГУР МОУ впевнений, що Україна пройде цей важкий період, як і попередні.

При цьому Буданов розповів, як змінилися російські військові та чи краще стали оснащеними у порівнянні з тим, що було на початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.