UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бронювання працівників: які документи потрібні

Бронь надає відстрочку від мобілізації.

В Україні триває загальна мобілізація і оголошено воєнний стан. В цей час деякі підприємства можуть бронювати своїх працівників від мобілізації.

Читайте також: Загальна мобілізація: чи можуть призвати особу з III групою інвалідності

Юрист Михайло Лобунько розповів, які документи потрібні для бронювання працівників. Він зазначив, що бронювання працівників на критично важливій роботі є важливим механізмом забезпечення стабільності та функціонування ключових секторів економіки та інфраструктури в умовах війни.

Для цього підприємством формуються списки військовозобов’язаних, які пропонуються для бронювання. Важливо, щоб у кожного з військовозобов’язаних, були оновлені військово-облікові документи, щоб дані, які будуть внесені в таблиці, які є додатками до пакету документів, який подається до профільного міністерства, були коректними та дійсними.

Для проведення бронювання працівників на критично важливій роботі потрібно зібрати певний пакет документів.

Серед них можуть бути:

Після збору всіх необхідних документів процедура бронювання розпочинається з подання заяви від роботодавця до профільного міністерства, який вирішує питання задоволення бронювання. Далі відбувається розгляд матеріалів та прийняття рішення про бронювання або відмову.

Нагадаємо, скільки разів можуть бронювати одного працівника. Бронь видається на 6 місяців.