UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бразильська компанія заперечила можливість поставок Україні легких штурмовиків

Представники виробника визнають, що Україна цікавилася цими літаками раніше.

Бразильська оборонна компанія Embraer не веде перемовин з Україною щодо продажу своїх літаків A-29 Super Tucano. Про це генеральний директор оборонного підрозділу компанії Боско да Кошта Джуніор розповів в коментарі виданню Breaking Defense.

За його словами, компанія не має сьогодні відкритого діалогу з українською стороною: "У минулому вони дуже цікавилися нашим літаком, але, чесно кажучи, ми з ними більше не спілкуємося".

Загалом щодо ймовірної закупівлі Україною бразильського літака у видання відзначають, що "на папері" A-29 Super Tucano міг би підійти як літак, який "може виконувати як розвідувальні, так і штурмові завдання".

Читайте також: Зеленський та Болсонару обговорили придбання бразильських штурмовиків

Варто згадати, що раніше Україна розглядала закупівлю цих літаків – зокрема, у 2019 році під час робочого візиту представників ПС ЗСУ до Бразилії Super Tucano розглядався саме як "літаюча парта" на заміну навчально-бойового літака Л-39.

Вже у 2020-му році інформацію спростували та пояснили інтерес тим, що ПС ЗСУ розглядали цілу низку варіантів, однак до практичної площини справа не дійшла.

Раніше повідомлялося, що комітет Сенату США зі збройних сил дозволив відправити на пенсію велику партію штурмовиків A-10 Thunderbolt II