UA / RU
Підтримати ZN.ua

Bonduelle заявив про удар по його заводу у Бєлгородській області

Жертв серед працівників немає

Завод французької продовольчої компанії Bonduelle з виробництва заморожених овочів у Бєлгородській області Росії заявив, що зазнав нападів на початку червня. Про це 26 червня повідомила група Bonduelle, внесена до Переліку міжнародних спонсорів війни, зазначивши, що серед співробітників жертв немає.

«Бомбардування на початку червня в Бєлгородській області на російсько-українському кордоні вразило наш промисловий майданчик в Шебекіно», – повідомив представник групи в інтерв'ю агентству Reuters, уточнивши, що збитки незначні.

Читайте також: "Россия от Белгорода до Владивостока будет свободной": легіонери анонсували нові рейди вглиб РФ, просто зараз на кордоні тривають бої

Група Bonduelle зупинила виробництво на заводі в Шебекіно, за сім кілометрів від українського кордону, восени минулого року – з міркувань безпеки. Французька компанія заявила, що вирішила тимчасово передати на субпідряд дуже незначну частину своєї діяльності на цьому підприємстві, «щоб мати можливість упакувати наявні запаси овочів і уникнути будь-яких втрат».

За словами представника Bonduelle, їхній завод не перебуває під загрозою експропріації з боку Кремля, хоча саме такий сценарій викликає все більше занепокоєння аналітиків.

Читайте також: Компанія Mondelez зіткнулася з бойкотом у Скандинавії після визнання її спонсором війни в Україні

Bonduelle працює в Україні та Росії. Російські заводи компанії, окрім Шебекіно, знаходяться у Тимашевську і Новотитарівській у Краснодарському краї біля Чорного моря.

«Ми вважаємо, що російський бізнес групи є найбільш прибутковим, і вихід з нього, очевидно, був би катастрофічним для групи», – зазначив аналітик Mid Cap Флоран Ти-Тін в записці для клієнтів минулого тижня.

У заяві на сайті компанії йдеться, що вона призупинила всі інвестиційні проекти в Росії після вторгнення Москви в Україну і вирішила присвятити весь свій прибуток від продажів в Росії майбутньому відновленню України. 

Читайте також: Угорщина вимагає від України виключити OTP Bank зі списку спонсорів війни

Нагадаємо, що Національне агентство з питань запобігання корупції внесло компанію Bonduelle до Переліку міжнародних спонсорів війни через продовження роботи в Росії та сплату до бюджету країни-агресора податків. У січні 2023 року найбільші торговельні мережі України вирішили припинити продаж та подальшу закупівлю овочевих консервів Bonduelle через інформацію про те, що російський підрозділ цієї фірми забезпечує продуктами російських військових.