UA / RU
Підтримати ZN.ua

Блінкен вперше прокоментував можливу перемогу Трампа на виборах: Україна вистоїть, навіть якщо він обмежить допомогу

Держсекретар нагадав про двопартійну підтримку Конгресу, на яку може розраховувати наша країна, та вже підписані безпекові угоди. 

Україна зможе вистояти на полі бою і без підтримки США, адже вона отримує допомогу й від інших союзників, наголошує держсекретар Ентоні Блінкен. Його прогноз стосується можливого повернення у Білий дім республіканця Дональда Трампа. Дехто вважає, що він може обмежити підтримку нашої держави. Про це пише Associated Press.

Блінкен також нагадав про потужну двосторонню підтримку України у Конгресі, додаючи, що на неї повинна зважати будь-яка адміністрація. Нагадав глава Держдепу й про безпекові угоди, які Київ підписав з Вашингтоном та ще 20 столицями. 

"Якби ми відступили від цього… Підозрюю, що це можливо, але, на щастя, є ще понад 20 країн, які роблять те саме", – сказав держсекретар, додаючи, що курс України також передбачає, що вона "стоятиме на ногах у військовому, економічному та демократичному сенсі". 

Читайте також: Блінкен заявив, що винищувачі F-16 зараз летять із Нідерландів та Данії до України

Нагадаємо, агенція Reuters повідомила, що план Дональда Трампа щодо завершення війни в Україні полягає у тому, аби змусити сторони сісти за стіл перемовин. Якщо Київ відмовиться робити це — залишиться без допомоги, а якщо Москва — її або попередять, що військова підтримка ЗСУ зі сторони Штатів навпаки збільшиться, або пообіцяють їй відкласти на тривалий час вступ України в НАТО. Також у команді республіканця вважають, що для тривалого миру Києву потрібні гарантії безпеки, обіцяти які можна, озброївши Україну до зубів.