UA / RU
Підтримати ZN.ua

Балтійський флот Росії деградував через війну в Україні – ISW

Українські військові знищили багато російських морських піхотинців.

Балтійський флот Росії зазнав значної деградації через війну в Україні і втратив здатність проводити широкомасштабні десантні наступальні операції. Зокрема і через знищення великого десантного корабля «Мінськ», який був включений у склад цього флоту.

Про це йдеться у звіті польської розвідувальної організації Rochan Consulting, на який посилається Інститут вивчення війни (ISW).

Читайте також: Мінськ та Ростов-на-Дону. Що відомо про судна, які сьогодні "підкоптилися" у Севастополі

У флота відсутня можливість проводити великі військові кампанії, оскільки його десантні кораблі класу «Ропуха» та 336 морська піхотна бригада були задіяні в бойових діях на території України.

У звіті вказано, що три десантні кораблі Балтійського флоту були розгорнуті в Чорному морі і тепер не можуть повернутися до портів постійного базування. Водночас 336 морська піхотна бригада зазнала значних втрат у війні проти України.

«ISW вже спостерігав за залученням морської піхоти Балтійського, Тихоокеанського і Північного флотів Росії для різних операцій в Україні. Деградація цих формувань, ймовірно, ще більше обмежить російські військово-морські можливості у Балтії, Арктиці та Тихому океані», - підсумували аналітики.

Читайте також: Sorry Russia: Балтійське море тепер є озером НАТО — POLITICO 

Нагадаємо, 13 вересня українські захисники завдали ударів по об’єктах військово-морських сил військ РФ у бухті в тимчасово окупованому Севастополі. Пошкоджень зазнали дизель-електричний підводний човен «Ростов-на-Дону» та великий десантний корабель «Мінськ».

Згодом у ССО повідомили, «Мінськ» мав на наступний день вийти на бойове чергування, тому особовий склад був присутній на ньому. Унаслідок знищення корабля загинули 62 військових РФ.