UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бахмут сьогодні є ключовою точкою фронту — Данілов

Там щодня Сили оборони ліквідовують велику кількість ворожих військових, що дуже важливо напередодні нашого контрнаступу. 

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що сьогодні ключова точка для України на фронті - Бахмут в Донецькій області. Зараз його оборона триває, проте не треби виключати, що за умови зміни ситуації Ставка ухвалить інше рішення. 

"Словосполучення "утримати Бахмут" має суто військове значення. У нас відбулося засідання Ставки верховного головнокомандувача, і ще раз було підтверджено і головкомом Залужним, і генералом Сирським, і всіма присутніми на засіданні Ставки, що Бахмут для нас є дуже важливою, ключовою точкою, - зауважив Данілов під час інтерв'ю "Радіо Свобода". - Ми розуміємо, що це когось дратує, хтось вважає, що ми маємо поступатися. Але це наша земля, і ми не маємо права її не боронити.

Якщо ж нашими військовими будуть ухвалені ті чи інші рішення, то вони будуть проговорені на Ставці, тоді будемо ухвалювати ті чи інші дії".

Він нагадав, що саме на бахмутському напрямку щодня Сили оборони ліквідовують велику кількість російську окупантів. 

Читайте також: NYT: Україна спалює в Бахмуті надто багато боєприпасів, весняний наступ може бути під загрозою

Глава Пентагону Ллойд Остін назвав події в Бахмуті битвою президента України Володимира Зеленського. Та він натякнув, що перегрупування ЗСУ, тобто вихід з міста, означатиме бажання зберегти перевагу.

14 березня відбулося чергове засідання Ставки, під час якого було прийнято рішення продовжити оборону міста Бахмут в Донецькій області. До цього командувач Сухопутними військами в Україні Олександр Сирський заявив, що сили та ресурси, які наша сторона залучила в процес захисту міста, змушують РФ відмовитися від просування вперед, а головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний пояснив, що операція в Бахмуті - ключова для стійкості оборони всього фронту. Таким чином ЗСУ виграють час для свого майбутнього контрнаступу, який вже не за горами.