UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байден порадив Прігожину слідкувати за своїм меню

Президент США натякнув, що заколотника можуть отруїти

Президент США Джо Байден припустив, що засновник групи найманців «Вагнер» Євгєній Прігожин може бути в небезпеці після того, як минулого місяця здійснив спробу заколоту й ненадовго захопив російський військовий об'єкт.

«На його місці я був би обережним з тим, що я їм. Я б стежив за своїм меню», – сказав Байден на прес-конференції 13 липня у Гельсінкі по завершенню європейської поїздки, передає Bloomberg.

Читайте також: Наслідки заколоту: Чому відсутність Прігожина так шкодить Путіну – CNN

Жарт був відсиланням до гучних випадків використання російськими спецслужбами нервово-паралітичних речовин і полонію для отруєння і вбивства політичних ворогів президента Владіміра Путіна.

За словами Байдена, світові лідери на саміті НАТО у Вільнюсі обговорювали те, що не знають, де зараз перебуває Пригожин, і невизначеність щодо того, як цей заколот може вплинути на російські операції в Україні і майбутнє ПВК «Вагнер».

Читайте також: Поява Прігожина в Росії може свідчити, що Путін слабший, ніж всі думають - ексшпигуни ЦРУ

Нагадаємо, що після заколоту Прігожина, у російській армії почалися «чистки». За даними WSJ ФСБ затримала щонайменше 13 вищих офіцерів, а 15 керівників були звільнені або відсторонені від виконання обов’язків. 

При цьому Кремль підтверджує, що Путін особисто зустрічався після заколоту із Прігожиним та його командирами.