UA / RU
Підтримати ZN.ua

Авіація та ракетні війська ЗСУ уразили два ЗРК росіян – Генштаб

Найбільше російських атак відбулося на бахмутському та новопавлівському напрямках.

Сили оборони протягом 10 квітня зафіксували 47 бойових зіткнень. Загалом російські війська завдали 6 ракетних та 65 авіаційних ударів, повідомив у вечірньому зведенні Генштаб Збройних сил України.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по одному району скупчення військових, озброєння та військової техніки, одному зенітно-ракетному комплексу, одній артилерійській системі та одній станції РЕБ  противника.

Підрозділи ракетних військ уразили вісім районів скупчення особового складу та один зенітно-ракетний комплекс противника.

Читайте також: Окупанти застосували "танк-черепаху" у Красногорівці: аналітик вважає, що Росії не вистачає БТР та БМП

За формацією Генштабу, на куп’янському напрямку окупанти не вели штурмів. На лиманському напрямку наші воїни відбили три атаки противника в районі населеного пункту Терни Донецької області, де ворог намагався прорвати оборону наших військ. 

На бахмутському напрямку відбито 17 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Виїмка, Роздолівка, Часів Яр, Кліщіївка Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався покращити тактичне положення. На авдіївському напрямку наші захисники відбили дві атаки росіян в районах населених пунктів Уманське та Первомайське Донецької області.

На новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Новомихайлівка, де ворог, за підтримки авіації, 14 разів намагався прорвати оборону наших військ. На оріхівському напрямку ворог, за підтримки авіації, один раз атакував позиції наших захисників в районі Старомайорського Донецької області. 

Читайте також: Атаки українських дронів по НПЗ змушують російські компанії шукати способи захисту підприємств — Bloomberg

На херсонському напрямку російські війська здійснили п’ять атак на позиції наших військ в районі населеного пункту Кринки.

Офіцер 59-ї ОМБр ім. Якова Гандзюка Сергій Цехоцький заявив, що на новопавлівському напрямку місто Красногорівка Донецької області залишається одним із епіцентрів наступу російських окупаційних військ упродовж останній трьох днів. 

За його словами, під час штурмів позицій ЗСУ окупанти застосовують БМП, танки та інші види бронетехніки. Українські військові уражають більше половини техніки. На цьому напрямку війська РФ також завдають авіаударів.