UA / RU
Підтримати ZN.ua

Армія РФ черговим обстрілом Херсона травмувала двох волонтерів, у тому числі іноземця

Постраждалі допомагали евакуювати мирних людей.

Російські загарбники не припиняють обстрілювати Херсонську область, попри проведення там евакуації на тлі підриву Каховської ГЕС та масштабного підтоплення. Увечері середи, 14 червня, ворог знову накрив вогнем Херсон, поранивши двох волонтерів, повідомив Офіс генерального прокурора України в Telegram.

"За даними слідства, 14 червня близько 18:50 російські війська обстріляли місто Херсон. Внаслідок цього травмовано двох волонтерів, серед яких іноземець. Вони допомагали з евакуацією цивільного населення", – зазначили в ОГП.

Попередньо, армія РФ використала міномети для чергового обстрілу Херсонщини. Внаслідок атаки також отримала пошкодження цивільна інфраструктура обласного центру.

Правоохоронні органи розпочали досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо нового порушення законів та звичаїв війни.

Читайте також: Розгрібаючи воду. Що зараз відбувається в зоні затоплення і якої допомоги чекати людям від влади?

Протягом минулої доби росіяни понад пів сотні разів обстріляли Херсонську область. Внаслідок ворожих обстрілів загинули та постраждали люди.

Через підрив росіянами Каховської ГЕС опинилися під водою 600 квадратних кілометрів Херсонської області, з них 32% – правобережжя та 68% – лівий берег. Внаслідок підтоплення на контрольованій Україною території загинули щонайменше десять людей, ще 42 громадянина вважаються зниклими безвісти. Станом на 14 червня на правому березі Херсонщини підтопленими лишаються 28 населених пунктів.

У Головному управлінні розвідки України розповіли, що окупанти довго готувалися до теракту на ГЕС. За даними президента Володимира Зеленського, знищити об'єкт ззовні фізично неможливо, тому підрив могли здійснити зсередини. Про те, що, скоріш за все, саме Росія підірвала дамбу сказали й кілька західних лідерів. Після повного руйнування Каховської ГЕС рівень води в Каховському водосховищі впав нижче "мертвої точки" 8 червня.

Ігор Маскалевич переконаний, що катастрофа на Каховській ГЕС – не остання техногенна аварія, до якої повинна бути готовою Україна. Чому? Читайте в тексті "Каховка – анонсований злочин".