UA / RU
Підтримати ZN.ua

Аналітики розповіли про просування ЗСУ у Курській області

Територіальні успіхи вони здобули у Глушківському районі. 

В Інституті вивчення війни США заявили, що українські військові мають успіхи на курському напрямку. В останньому звіті сказано, що йдеться про просування у Глушковському районі, де досі присутності Сил оборони не фіксували. 

Захисники просунулися на південь від Веселого, яке знаходиться на південний захід від селища Глушкове і за три кілометри від кордону. Про це свідчать геолокаційні кадри. Також, за даними вже російських джерел, на які посилаються в ISW, ЗСУ проводять атаки на схід від Веселого — на південний захід від села Глушкове в районі Нового Путі, Веселого і Медвежого.

Читайте також: У Sky News поспілкувалися з росіянами про далекобійну перспективу ЗСУ і Курську область: "Де ми будемо? На цвинтарі"

Нагадаємо, кілька днів тому росіяни активізувалися у Курській області, почавши там контрнаступ, мета якого — повернути контроль над територіями прикордоння, де зараз знаходяться ЗСУ. Як наслідок, вони не лише вдарили по лівому флангу захисників біля села Снагость, але й про всяк випадок перекинули оперативні резерви у Брянську область. Президент Володимир Зеленський згодом відзначив, що все йде за планом України. Він також розповів, що росіяни хочуть стягнути на цей напрямок 60-70 тисяч військових (зараз їх 40 тисяч), проте досі успіху там вони не мають.