UA / RU
Підтримати ZN.ua

63% українців підтримують ведення бойових дій на території РФ, але є нюанс

Президент Зеленський неодноразово заявляв, що головне завдання ЗСУ - повернути наші території, а не займатися чужими.

63,4% українців підтримують ведення бойових дій на території Росії, проте лише 16,4% при цьому допускають участь у них Збройних сил України, свідчать результати опитування, проведеного Центром Разумкова на замовлення ZN.UA, які опубліковані у статті Тетяни Силіної «Україну готують до переговорів з Росією? Що про це думають українці».

47% опитаних підтримують бої на території країни-агресора, якщо воюватимуть там виключно громадяни Росії, які хочуть повалити режим президента Владіміра Путіна.

Кожен п'ятий українець (21,9%) не підтримує розвитку війни на території РФ.

Опитування проводилося з 23 по 28 червня 2023 року методом face-to-face у 22 областях України та Києві серед 2018 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Читайте також: Скільки українців готові віддати Росії Донбас та Крим: результати опитування на замовлення ZN.UA

Нагадаємо, 22 травня "Російський добровольчий корпус" (РДК) та легіон "Свобода Росії" (ЛСР) здійснили рейд до Білгородської області. На танках та БТР вони перетнули кордон та захопили селище Козинка у Грайворонському районі. Як зазначав ISW (Інститут дослідження війни), у Росії відреагували на це панікою та неузгодженістю серед пропагандистів. 23 травня російська влада заявила про «ліквідацію диверсантів» у Білгородській області, проте «Російський добровольчий корпус» спростував цю заяву, повідомивши, що не зазнав жодних втрат.