UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін не здатний швидко відповісти на вторгнення України в Курську область — WP

Коли авторитет Путіна підлягає сумніву, його реакція часто є повільною і нерішучою.

Повільна і незграбна військова реакція Москви на несподіване захоплення частин західної Курської області Україною є останнім прикладом того, як керівник Кремля не здатний швидко і рішуче діяти. Вторгнення в Курську область стало четвертим серйозним ударом по авторитету Путіна з моменту його вторгнення в Україну в лютому 2022 року і підкреслює слабкі сторони авторитарного режиму, вважає Робін Діксон, міжнародний кореспондент газети The Washington Post.

У кожному випадку, чи то після невдачі Росії в поваленні українського уряду на початку вторгнення, чи після бунту найманців ПВК "Вагнер" під керівництвом Прігожина — реакція Кремля була повільною, при цьому Путін чекав 24 години або більше, щоб зробити будь-яку публічну заяву.

Читайте також: ЗСУ знищили останній міст, який росіяни могли використовувати для перекидання резервів до зони українського прориву в Курській області РФ

"Через чотири дні після того, як Путін доручив російській армії витіснити українські війська, стало ясно, що атака, спочатку сприйнята як короткострокова неприємність, або ж "провокація" за словами Путіна, — швидше за все, вимагатиме від російських сил тижні або місяці, для реагування", — пише Діксон.

Раніше російський військовий телеграм-канал "Два майора" писав про те, що ситуація залишається складною в Курській області. Крім того, про перехід російської армії до операції з вигнання ЗСУ з території РФ говорити зарано.

Читайте також: Україна й Росія могли укласти угоду про часткове припинення вогню, але операція в Курській області її зірвала — WP

Детальніше про українську операцію у Курській області, її наслідки для режиму Путіна та перебігу російської агресії проти України читайте у статті Володимира Кравченка "Курська операція. Чим Путін відповість на приниження?".