UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗМІ повідомили, скільки часу США зможуть допомагати Україні зброєю

Йде мова про далекобійну зброю і артилерійські боєприпаси.

Сполучені Штати Америки зможуть продовжувати надсилати військову допомогу Україні "протягом деякого часу". Про пише видання The Washington Post з посиланням на офіційних осіб, які подорожують з главою Пентагону Ллойдом Остіном під час його візиту до Києва 20 листопада.

Зокрема йдеться про далекобійну зброю і артилерійські боєприпаси.

Читайте також: У грудні відбудеться форум промисловості України та США у Вашингтоні

"Це дві армії, які стикаються з двома різними видами боротьби", – сказав високопоставлений представник оборонного відомства журналістам напередодні прибуття Остіна до Києва, говорячи про спільні вимоги Ізраїлю та України. 

"Є певний збіг. Але там, де є збіг у певних видах боєприпасів ... немає ніякого скорочення в наданні можливостей", – сказав чиновник, який говорив на умовах анонімності.

Зазначається, що міністр Ллойд Остін прибув до Києва в понеділок, щоб від імені адміністрації Байдена запевнити керівництво України, що американська допомога продовжиться, незважаючи на зростаючу опозицію республіканців у Конгресі.

Читайте також: США таємно збільшили військову допомогу Ізраїлю – Bloomberg

Під час візиту представники Пентагону також сподівалися дізнатися більше від українських лідерів про те, як розвиватиметься їхня стратегія проти Росії з настанням зими. 

Раніше повідомлялося, що міністр оборони США Ллойд Остін у понеділок, 20 листопада, провів зустріч із президентом України Володимиром Зеленським. За його словами, Штати разом із партнерами продовжуватимуть підтримувати нагальні потреби України на полі бою та довгострокові оборонні потреби.