UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський у США зустрінеться з керівниками великих енергетичних компаній

Зустріч відбудеться у штаб-квартирі Bank of America.

Під час візиту до США президент України Володимир Зеленський зустрінеться з керівниками великих енергетичних компаній у штаб-квартирі Bank of America у Нью-Йорку, щоб обговорити нагальні енергетичні потреби України внаслідок спричиненою війною кризи в енергетичному секторі. Про це пише Bloomberg.

Участь у зустрічі візьме, зокрема, Бернард Менса з Bank of America.  Зеленський вже мав зустріч із  Менса раніше, коли керівник фінустанови приїздив до Києва на початку цього року.

Росія продовжує спроби вивести з ладу цивільну інфраструктуру України, включаючи енерго-, тепло- та водопостачання, перед зимовим сезоном. Під час найбільшої повітряної атаки наприкінці серпня Москва здійснила комбінований удар із понад 230 безпілотників і ракет по електропідстанціях, спричинивши відключення електроенергії.

Читайте також: Конференцію Bank of America перервали через проросійських доповідачів

На зустрічі в Нью-Йорку, присвяченій підтримці енергетичного сектору України, державний секретар Ентоні Блінкен заявив, що країни Великої сімки та інші союзники мобілізували понад чотири мільярди доларів для поставок енергоресурсів Україні після вторгнення Росії в лютому 2022 року.

«Ми знову маємо не просто перспективу, а й реальність того, що Путін використає зиму, погоду як зброю, використає енергію як зброю у своїх зусиллях підкорити Україну», — сказав Блінкен. 

Група обговорюватиме питання ремонту та захисту електромереж України.

Читайте також: Яким буде непокритий дефіцит енергогенерації в Україні взимку – прогноз АЕГУ

Під час візиту до  США Зеленський також виступить на Генасамблеї ООН і планує представити президенту США Джо Байдену, а також кандидатам у президенти Камалі Харріс і Дональду Трампу свій план перемоги, щоб змусити Росію припинити війну.

Доступна нині потужність теплоелектростанцій і теплоелектроцентралей становить менш як 20% їхньої потужності на початок повномасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України, а частка доступної потужності гідроелектростанцій і гідроакумулюючих електростанцій скоротилася на 50%. Про це пише кореспондент ZN.UA Ігор Маскалевич у своєму матеріалі "Зимові блекаути на носі. Чи є в нас обіцяний президентом мільйон кіловатів нової генерації?".