UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський та Байден провели телефонні перемовини: говорили про новий пакет допомоги та “Рамштайн”

Президент України розповів, про що ще йшлося під час розмови телефоном.

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову із президентом США Джо Байденом. Про це глава держави повідомив у соцмережах.

За словами Зеленського, йшлося про подальшу підтримку Сполученими Штатами України у боротьбі з російською агресією та про новий пакет допомоги, який США оголосили сьогодні.

“Висловив вдячність Сполученим Штатам за непохитну підтримку України від початку повномасштабного російського вторгнення. Лідерство Президента Байдена в об’єднанні світу та міцна двопартійна підтримка Америки мали вирішальне значення та допомогли Україні вистояти й захистити нашу незалежність. Вдячний Президенту Байдену, обом партіям Конгресу та американському народу за оголошений сьогодні оборонний пакет на суму 425 мільйонів доларів, до якого увійшли нові системи протиповітряної оборони й далекобійне озброєння”, – написав Зеленський.

Він також повідомив, що запропонував американському колезі розглянути можливість розвитку спільного виробництва зброї та обговорив важливість додаткових тренувань для українських воїнів.

Окремо лідери двох держав обговорили підготовку до майбутнього онлайн-засідання Української оборонної контактної групи у форматі “Рамштайн”. 

Читайте також: У світі реагують на представлений Зеленським план перемоги

“Поінформував Президента Байдена про своє сьогоднішнє звернення до українського парламенту, під час якого План перемоги отримав тверду підтримку всіх парламентських партій та груп. Завтра представлю його нашим партнерам із ЄС на засіданні Ради Європи”, – зазначив Зеленський.

16 жовтня президент України представив у Верховній Раді план перемоги, в якому заявив, що в разі його реалізації війну можна буде завершити наступного року. 

Після того, як Володимир Зеленський виступив у пленарній залі парламенту, він зібрав керівництво ВРУ, голів фракцій та груп. У закритому режимі відбулося практично двогодинне засідання, під час якого присутні дискутували щодо плану, ситуації в Україні, а також щодо того, як необхідно спільно рухатися.