UA / RU
Підтримати ZN.ua

Успіх України та Ізраїлю важливий для нацбезпеки США – Байден

Він переконаний, що диктаторів і терористів треба карати.

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден заявив, що успіх України та Ізраїлю життєво важливий для національної безпеки США.

Про це він написав у X (колишній Twitter).

Читайте також: Разом ми не дозволимо терористам знищити демократію – Зеленський подякував Байдену за підтримку

«Я знаю, що ці конфлікти можуть здаватися далекими. Природньо запитати: чому це важливо для Америки?

Успіх Ізраїлю та України є життєво важливим для нашої національної безпеки. Історія навчила нас, що коли терористи і диктатори не платять ціну, вони спричиняють більше смертей і руйнувань», - зазначив президент США.

Читайте також: Байден назвав одну з причин нападу ХАМАС на Ізраїль 

Напередодні у своєму зверненні до нації Байден пояснив, що якщо США не допоможуть Україні зупинити апетити президента РФ Владіміра Путіна, то російський диктатор «не зупиниться на вторгненні, продовжуючи інші завоювання в Польщі чи країнах Балтії». Ці держави є членами НАТО, які зокрема США мають захищати. Байден додав, що Україна не потребує американських військових, а просить лише техніку та боєприпаси для битви з агресором.

Також президент США наголосив, що хоч «ХАМАС і Путін представляють різні загрози, але вони мають спільне: обидва хочуть повністю знищити сусідню демократію».

Зазначимо, звернення до нації Джо Байдена в прайм-тайм у четвер увечері, в якому він виступив за допомогу під час війни для підтримки Ізраїлю та України, подивилися близько 22,3 мільйона американців на 10 каналах.