UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна може отримати танки Abrams через рік і більше – Пентагон

Плани передачі техніки все ще розробляються.

США може знадобитися більше року для доставки обіцяних Україні танків M1 Abrams, а відповідні плани ще розробляються. Про це, як повідомляє CNN, заявила міністр армії США Крістін Вормут на заході, організованому асоціацією Defence Writers Group.

"Ми шукаємо найшвидший спосіб доставити танки українцям. Це не буде питанням кількох тижнів, це я вам точно говорю. Жоден з варіантів, які ми розглядаємо, не розрахований на тижні або два місяці. Є й більш тривалі часові межі. Але я думаю, Що є варіанти, які не займуть більше двох років, менше півтора року. Але знову ж таки, ми повинні зважити переваги і недоліки кожного з них", – заявила Вормут.

За словами міністра армії, один із варіантів, що розглядаються, – створення танків для України з нуля, хоча зазвичай армія США для експорту модернізує вже існуючу техніку. Ще один варіант передбачає взяття танків у країн, які раніше придбали їх, проте це "може зіпсувати відносини США з важливими союзниками".

Читайте також: Мінуси танків Abrams: FT проаналізував історію застосування бойових машин – що треба знати ЗСУ

Нагадаємо, що, за даними американських ЗМІ, США можуть набагато швидше надати Україні танки Abrams, передавши їх із власних складських запасів.