UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Boeing нові проблеми: запуск проекту Starliner з астронавтами знову відклали

Старт перенесли на 25 травня, заявивши, що командам місії потрібно більше часу.

У Boeing знову технічні несправності та затримки: політ Boeing Starliner з астронавтами, який очікувався 21 травня після двох попередніх зривів цього місяця, перенесли на 25 травня. Про це пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на реліз НАСА. Там зазначають, що командам місії потрібно більше часу, щоб "відпрацювати процеси закриття космічного корабля та обґрунтування польоту", і тепер вони мають намір запустити його не раніше 15:09 за східним часом (22:09 за Києвом) 25 травня.

Читайте також: Boeing скорочує виробництво через брак деталі, яку виробляли в Росії

"Проведені 15 травня випробування гелієвої системи космічного корабля під тиском показали, що витік у фланці стабільний і не становитиме небезпеки на цьому рівні під час польоту", - йдеться у прес-релізі космічного агентства.

Читайте також: Космічний корабель виробництва Boeing приготували до першого польоту з екіпажем

Там зазначили, що випробування також показали, що решта системи підрулювання ефективно герметизована у всьому службовому модулі. Команди Boeing працюють над розробкою експлуатаційних процедур, щоб забезпечити збереження достатньої продуктивності системи та належного резервування під час польоту.

Читайте також: З літаком Boeing 737−800 американської авіакомпанії Southwest Airlines трапився інцидент в повітрі

Ця місія, що отримала назву Crew Flight Test, може стати останньою важливою віхою перед тим, як НАСА визнає космічний корабель Boeing готовим до регулярних операцій у рамках програми комерційного екіпажу федерального агентства.

Раніше ми писали, що 7 травня запуск корабля Starliner компанії Boeing з астронавтами на борту перенесли. Перенесення сталося через проблему з «клапаном скидання кисню на щаблі Centaur на Atlas V».